- In & Out by Cyberpunk Capital
- Posts
- I&O #3 – Urmatoarea etapa!
I&O #3 – Urmatoarea etapa!
Hai ca am facut cumva si am ajuns cu bine si la a 3a editie de In&Out. Daca ai ramas cu noi pana in punctul asta, vei fi decorat automat cu steaua imaginara de 'crypto OG superstar'. Nici nu-ti poti imagina ce se intampla daca ajungi la editia cu numarul 10.
Bun, oricat de mult mi-ar placea partea respectiva, hai sa trecem peste povestile de inceput si sa mergem direct in mijlocul actiunii, fiindca sunt multe de punctat in aceasta zi superba.
De la ultima editie si pana in momentul asta, al nostru BTC si-a facut curaj si a depasit rezistenta de la $100K mai devreme decat mai tarziu. Ce e foarte interesant de mentionat e ca intreaga piata crypto inca pare ca e in fazele incipiente de bull market.
Ce inseamna asta?
Ca Bitcoin mai are destul loc de crescut.
Ca e posibil sa vedem in urmatoarea perioada o miscare brusca si agresiva pe ETH + alts-uri.
Urmatoarea etapa, din perspectiva mea, e ca BTC-ul sa se calibreze intr-un nou range, dupa o eventuala testare scurta a zonei de $100K. Un nou range in care, preferabil, sa petrecem cateva saptamani bune.
Dupa cum spuneam si data trecuta, cu cat isi gaseste loc de poposit pentru o perioada ceva mai indelungata, cu atat bull-ul devine mai sustenabil si organic. Si, mai important, au spatiu si alts-urile sa-si mai umfle capitalizarile.
Deci, indiferent ca vorbim de structura $100K - $110K sau de $110K - $120K, momentul in care va intra intr-un ping pong intr-un range, privirile se vor indrepta in mod normal catre pasii pe care ii mai are de facut al nostru ETH pana la ATH.
Si atunci vom sti ca suntem mai aproape de perioada de entuziasm si dementa, in care se arunca cu bani in orice directie dupa un research de aproximativ 7 secunde.
Atunci se platesc in mod constant zeci si sute de mii de dolari pe NFT-uri, se strang sume enorme la presale-uri, apar 5 TGE-uri solide pe zi, si ploua cu airdrop-uri din toate partile.
Ala e momentul in care ne gandim sa incepem sa ne punem in aplicare planul de exit. Dar pana atunci, mai sunt destule etape de luat la puricat.
Sau, cum a punctat marele Florin Purice fara niciun fel de legatura cu subiectul nostru:
‘M-am dus sa ma plimb in figuri prin mall vitan
Lumea ma privea si ce bine ma simteam.
Eram admirat, ma simteam baiat frumos.
Dar ei ma priveau pentru ca aveam tricou pe dos."
Da-i la deal cu pasiune,
Andrei
Catre traderi si investitori,
Bitcoin face un nou maxim istoric, insa retail-ul nu pare deloc interesat. Nu pare insa interesat nu doar de Bitcoin, ci in genere pare sa aiba o atitudine total apatica si indiferenta fata de toata piata crypto.
Este adevarat ca in Google Trends in ultimele 90 de zile a crescut numarul cautarilor cuvantului Bitcoin, insa interesul real este unul redus.
Tin sa cred din ce in ce mai mult o teorie pe care mi-am format-o de ceva timp. In ce consta si ce idei are in vedere teza de la care plec: retail-ul a fost cel care a impins pretul $BTC in ciclurile care au avut loc pana acum.
In acest moment tind sa cred ca suntem in faza in care acest ciclu a fost impins de catre actorii institutionali care au cumparat $BTC masiv inca de cand pretul era sub 20000$ si nu se opresc din cumparat nici acum cand am depasit cu cateva mii borna de 100000.
Feeling-ul este ca in ciclul anterior fondurile de investitii sopteau pe la colturi, apoi au inceput sa vorbeasca cu voce tare despre ideea de a cumpara $BTC, iar acest lucru s-a materializat in bear market-ul care a precedat aceste zvonuri. Pe finalul bull run-ului precedent s-a soptit pe la colturi apoi timid unele state au inceput sa fie vocale si chiar sa cumpere $BTC (exemplul cel mai celebru fiind al micului stat El Salvador).
Acum asistam la momentul in care Presedintele ales Donald Trump ne vorbeste despre un fond strategic al Statelor Unite care sa contina $BTC, iar dupa calculele unora astfel statul ar scapa pana in 2050 de problema uriasa a datoriei pe care o are.
Statul Texas a adoptat deja o rezolutie prin care vor sa infiinteze o rezerva strategica de $BTC. Daca se va adeveri acest lucru doar timpul o va putea confirma, insa deja fonduri de investitii precum VanEck prezic ca Statele Unite ale Americi vor imbratisa aceasta politica din 2025.
Intrebarea cea mai dura pe care o voi adresa este urmatoarea: avand in vedere problemele economice pe care in mod aproape inevitabil Romania le va intampina in 2025 si a deficitului enorm pe care il are, cand vor lua in considerare si cei de la Banca Nationala Romana o astfel de strategie de adoptie a Bitcoin ca rezerva strategica?
Ma inclin,
Cosmin S Roman
Intrucat a fost una dintre cele mai anticipate si entuziasmante lansari de token din ultima perioada, n-am cum sa nu va spun cate ceva despre PENGU. Moneda celor de la Pudgy Penguins.
Faptul ca tokenul unui proiect de NFT-uri (cel mai mare din momentul asta, ce-i drept) a fost lansat la un market cap initial intre 2 si 4 miliarde de dolari e un indicator excelent ca motoarele pietei crypto sunt deja turate destul de bine.
Spre deosebire de 2021, in acest bull vom vedea considerabil mai multe proiecte care incearca sa atraga atentia comunitatii prin intermediul airdrop-urilor, cum a fost si cazul celor de la Pudgy.
Asa ca, puteti verifica prin link-ul de mai jos daca ati avut alocare de PENGU pe Ethereum sau Solana.
Si, pentru discutii de toate felurile si analize in avans a proiectelor crypto cu potential serios va astept cu drag in Cyberpunk Army.
Fondurile de investitii BlackRock si Fidelity Investments prin intemediul ETF-urilor pe care le au detin astazi 3.74% din totalul de $BTC disponibili in piata daca scadem din cei 21000000 si ceea ce s-a pierdut.
Ce inseamna asta mai exact?
Un total de nici mai mult nici mai putin de 784461 $BTC. Acum intervine natural urmatoarea intrebare din perspectiva mea: poate Bitcoin sa devina indirect centralizat?
Dupa ce fondurile de investitii si statele vor acumula mare parte din $BTC, cat va mai ramane disponibil pentru mase? Va mai fi detinut de mase? Intrebarea poate suna putin utopic, insa se pot gasi asemanatori istorice.
Se poate face o comparatie de exemplu cu aurul care nu a mai putut fi detinut de cetatenii US si care au avut obligatia legala sa predea aurul catre Federal Reserve in schimbul bacnotelor tiparite. Desi suna putin tras de par la acest moment, niciun scenariu orwelian nu ma mai surprinde, date fiind intamplarile de pe glob din ultimii ani.
In comunitatea Cyberpunk Capital ai parte pe Patreon de analize tehnice si fundamentale complexe care te vor ajuta in calatoria ta prin acest bull market si probabil cel mai important, sa iei deciziile cele mai potrivite cu privire la ceea ce ar trebui sa detii in portofoliu, cand sa intri si cand sa iesi din pozitii, iar pe langa aceste lucruri te asteptam si pe canalul de Discord unde membrii echipei cat si restul comunitatii te vor tine in priza cu discutii relevante si actuale din piata.
Link Patreon → https://www.patreon.com/c/CyberpunkCapital/posts
Rabdare, oameni buni. Rabdare.
Multumim ca ne-ai dat cateva minute din viata ta. Te asteptam si saptamana viitoare.
Un portofoliu vesnic pe verde iti dorim!